Microsoft Teams е приложение със стратегическо значение за компанията от началото на пандемията. Социалната изолация накара много представители на бизнеса да провеждат ежедневната комуникация онлайн. Компанията е доста настоятелна в опитите си да привлече и обикновените потребители към Microsoft Teams.

Според последните данни вече има над 250 млн. души, които активно използват приложението за видеокомуникация. Microsoft Teams ще продължи да бъде приоритет за компанията, която също така инвестира средства и в разработката на Skype.

Приложението остава в сянката на Microsoft Teams, но все пак продължава да се използва от голям брой потребители. Нов ъпдейт за Skype може да накара повече хора да се възползват от софтуера.

 

 

Причината е, че компанията е осигурила интеграция на "Тоgether Mode" функцията на Microsoft Teams в другото си приложениe за комуникация. Това е полезен режим за видеоконферентна връзка между двама души, който ги поставя на дигитален фон, съобщава WindowsLatest.

По този начин се пресъздава усещане, че се намират едновременно в едно и също помещение. Функцията ще добави още един важен елемент в инструментариума от полезни опции за комуникация, които предлага Skype.

Стартирането на разговор в  новия режим изисква кликване на Switch View бутона в горния десен ъгъл и избора на Together Mode от списъка. Остава само да изберете фоново изображение и да стартирате обаждането.

 

Още от Digital: Как да криптираме разговорите и съобщенията в Skype