Google експериментират с нови идеи как да предоставят достъп на потребителите до тестовите функции на браузъра Chrome. Toва е подходяща възможност да изпробвате функция, която все още не присъства в стабилната версия на Google Chrome. От TechDows ни информират за последното подобрение в тази насока, което се казва "Chrome Labs".

Всъщност под това име се крие допълнителен панел, където ще можем да тестваме някои нови инструмента, над които работят от Google. В настоящият си вид секцията предлага Tab Search и Reading List функции, които може да стартирате от лентата с инструменти на "Chrome Labs" в менюто на уеб браузъра.

 

 

Актуализираният панел вероятно ще включва и нови функционалности с течение на времето. Благодарение на него ще можете да виждате актуалното състояние на тестовите инструменти вместо да използвате "about://flags" командите в браузъра.

За да активирате "Chrome Labs" на своето устройство трябва да стартирате Google Chrome и да въведете в URL лентата chrome://flags. Потърсете "Chrome Labs" в отвореният прозорец и от падащото меню изберете "Enabled".

Последната стъпка е да рестартирате браузъра, за да се активират промените.

 

Синият бутон позволява да превключвате между "Enabled" и "Disabled". Периодично можете да проверявате дали Google са добавили нови тестови функции, които да изпробвате в Chrome Labs. Необходимо е да инсталирате и Chrome Canary 89.

 

Още от Digital: Google Chrome вече ще проверява файловете, които изтегляме за зловреден софтуер