Съвременните автомобили използват разнообразни сензори, камери, инфотейнмънт системи и асистенти за паркиране, за да гарантират максимален комфорт и безопасност на пътниците. Еволюцията на технологиите постепенно ще премахне необходимостта от водач и ще доведе до масовото навлизане на автономни автомобили. Въпреки множеството подобрения все още има много неща, които трябва да се променят, за да извлечем максимума от своите коли. Aнализатори от Consumer Reports проведоха интересно проучване, за да разберат кои са най-често срещаните оплаквания на шофьорите. 

 

Участниците посочват като най-голям проблем на автомобилите техните усъвършенствани инфотейнмънт системи, информира BusinessInsider. Всеки един производител разработва собствена система, но дори и най-добрите не са достатъчно полезни за водачите. Много от потребителите не се чувстват комфортно да използват огромните тъчскрийни, които контролират всички функции на колите от GPS навигация, до аудио система и свързване на смартфоните към тях. Вторият най-проблемен компонент в автомобилите са скоростните кутии. 

 

В случая става въпрос за по-модерните трансмисии със 7, 8 или 9 скорости. Те работят в синхрон със сложни бордови компютри и понякога това води но неочаквани проблеми в работата им. Именно заради това много потребители продължават да предпочитат класическите 4, 5 или 6-степенни скоростни кутии. Водещите производители трябва да се постараят да подобрят работата на тези компоненти и да намерят начин как да намалят разхода на гориво на своите модели, за да се конкурират по-успешно в индустрията.

 

Вижте как ще се промени дизайна на луксозните автомобили в следващите 100 години