Google провеждат усилени тестове с нова функционалност в приложението Android Messаges, която ще ни позволи да изпращаме текстови съобщения от компютрите. Това е едно от най-желаните подобрения в платформата, Интеграцията на подобен инструмент ще премахне необходимостта да използваме външно приложения, за да можем да пращаме съобщения по този начин.Единственото необходимо е да свържете своя смартфон с компютъра и да се логнете в Google акаунта си, информира AndroidAuthority.

 

Информацията е на XDA-Developers, които потвърждават, че разработчиците вече имат достъп до новата функция. Удостоверяването на профила ви става, чрез сканиране на QR код, който свързва профила ви от смартфона на десктопа. Компанията е разработила и специален интерфейс, който улеснява създаването и изпращането на съобщения от началния екран на компютъра и от уеб браузъра. Потребителите  за максимално улеснение ще има и как бързо да превключват между тези две функции.

 

Много е вероятно до няколко седмици всички да можем да се възползваме от този инструмент. Google искат да превърнат Android Messages в предпочитаната платформа за комуникация, която премахва нуждата от използването на други приложения. Новият ъпдейт включва и подобрения свързани със сигурността и отстранява настоящи бъгове в работата на Android Messages. Възможността да пишем съобщения от компютрите от доста време е желано подобрение в приложението, което скоро ще е достъпно за всички.

 

Още от Digital: Пет полезни приложения за Android, които може би не знаете