Facebook експериментират с метод, който анимира профилните снимки, когато даден човек кликне върху емотиконите в постовете ни. Този проект се разработва съвместно с учени на Tel Aviv University. В момента се тества софтуер, който създава анимации, анализирайки данните от една единствена снимка. Идеята за подобни изображения не е нова. тъй като всеки ден споделяме милиони GIF файлове в социалната мрежа. Разликата е, че те са създадени от клипове или дълги колажи снимки.

 

Концепцията на Facebook е да постигнат същия ефект, но само с една снимка, съобщава DigitalTrends. Програмата използва изкуствен интелект и се опитва да извлече максимум данни за лицето и израженията на даден човек. Системата е тренирана да обръща внимание на различни маркери и да забелязва дори най-малките промени в реакциите на лицето. След това въпросните маркери се използват за създаването на анимирано селфи, което възпроизвежда същите изражения.

 

Крайният резултат е подобна на емотикона анимация на статичната снимка. Все още има много неща, които могат да се направят, за да стане системата достатъчно добра и да се интегрира към потребителските профили. Създаването на този нов вид селфита би могъл да доведе до качването на по-атрактивни снимки във Facebook. Ще е любопитно да проследим как ще се развива проекта и кога ще имаме възможността да изпробваме тази функционалност.

 

Вижте как да настроим Facebook да не ни проследява