С всяка изминала година дроновете стават все по-популярни, както сред производителите, така и сред любителите на екстремни изживявания. Тези летателни апарати намират приложения в много сфери от доставка на стоки до снимане на филмови продукции и забавление. Aerones е име на латвийска компания, която може да се похвали, че проведе първия скок от дрон в света. За изпълнението на този експеримент се използва машина с 28 отделни перки.

 

 

Интересното постижение е направено от Ингус Аустканс, който използва върха на комуникационна кула за своя опит, която е с височина от 120 метра, предаде nypost. Tя е използвана като площадка за изстрелването на дрона на 300 метра преди да скочи към земята и да отвори парашута си на безопасна дистанция. Латвийската компания се надява да провокира интерес сред любителите на екстремни спортове и да превърнат скоковете с дронове в световна тенденция.

 

 

Подобни миси могат да се използват и в извършването на различни военни операции, както и в кино индустрията. Aerones качиха видео в социалните мрежи, с които да ни направят съпричастни с провеждането на първия скок от дронове. Предстои да видим дали ентусиастите от цял свят ще възприемат положително тази възможност. Ако това стане можем да сме сигурни, че още през лятото ще станем свидетели на още много подобни скокове.

 

Вижте как първите в света дронове превозващи хора ще са факт през юли