Еволюцията на технологиите и постоянната конкуренция между производителите да оборудват смартфоните с широк набор от функции е причината за високата им цена. Всъщност до преди няколко години имаше установена граница, която повечето компании не прекрачваха. След премиерата на iPhone X през 2017г., обаче ситуацията се промени. В момента можем да открием разнообразие от смартфони на цени от $1000-$1500.

 

Много анализатори смятат, че е въпрос на време да видим устройства, които струват $2000, предаде AndroidPIt. Първите модели с гъвкави дисплеи като Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X струват дори повече, но това донякъде е оправдано заради футуристичния им дизайн. Специалисти на компанията SellCell финансираха проучване, което има за цел да определи дали потребителите са склонни да платят толкова високи суми за смартфони.

 

 

Eдва ли е изненадващо, че 76.7% от участниците в проучването твърдят, че не виждат смисъл да отделят бюджет от $2000 за покупка на нов смартфон. Данните разкриват, че 62.2% от тях споделят, че не биха дали толкова пари независимо от характеристиките на устройството. Всеки десети е на мнение, че би платил такава цена в следващите 3-4 години, като 5.3% от потребителите нямат проблем с покупката на $2000 смартфон.

 

Още от Digital: 6 неща, които ще могат бъдещите смартфони с Android