Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
7 резултата за sk hynix
Intel
Intel продават бизнеса си с NAND флаш памет на SK Hynix за $9 млрд.
Intel продават бизнеса си с NAND флаш памет на SK Hynix за $9 млрд.
ntel позволиха на AMD да разшири значително присъствието си в световния пазар на компютри през последните тримесечия. Затрудненията на компанията в производството на 10-нанометрови процесори създаде стратегично предимство, което изглежда ще има дългосрочен характер. Технологичният гигант ще опитат да възстановят загубените си позиции с по-агресивна стратегия, за да се конкурират успешно с AMD през 2021г. Докато очакваме да получим повече детайли за конкретните планове на Intel разбираме, че компанията се е съгласила да продаде една от хардуерните си дивизии. SK Hynix публикуваха официално съобщения в своя уеб сайт, с което информират, че са се съгласили да купят бизнеса с NAND флаш памет на Intel. Финансовите параметри на сделката достига до $9 млрд. Според параметрите сумата ще бъде предена под формата на две плащания от страна на Intel към SK Hynix. Първият трансфер ще е на стойност от $7 млрд. и ще бъде изплатен след получаването на необходимите одобрения от регулаторите в двете страни.   Ако всичко върви по план сделката ще бъде финализирана през март 2025г., когато е предвидено и последното плащане в размер на $2 млрд., съобщава Engadget. Придобиването ще осигури контрол на SK Hynix върху дивизията за NAND флаш памет на Intel, включително производството на SSD дискове, настоящите служители и прилежащата интелектуална собственост. Продажбата включва и голямо производствено съоръжение на компанията в Китай. Съгласно споразумението Intel ще продължат да създават NAND памет модули в Dalian фабриката до приключване на сделката. Все още няма официално потвърждение от американския производител, но вероятно това ще стане скоро. На този етап изглежда сигурно, че Intel ще продължат да развиват бизнеса с Intel Optane памет, тъй като технологията се разработва съвместно с Microsoft. Ако компанията реши да прекрати официално производството на NAND памет и SSD дискове това може да промени настоящата ситуация. От друга страна сделката ще позволи на SK Hynix да се превърнат в още по-голям производител на хардуер в технологичната индустрия.   Още от Digital: Отчитат ръст в продажбите на DRAM и NAND флаш памет въпреки пандемията от COVID-19
камери
Sony и Samsung са изправени пред нова конкуренция от Южна Корея в бизнеса със CMOS сензори
Sony и Samsung са изправени пред нова конкуренция от Южна Корея в бизнеса със CMOS сензори
Вторият най-голям производител на памет модули в индустрията SK Hynix има амбициозни планове как да разшири своя бизнес. Водещият приоритет в стратегията на компанията е да засили значително продукцията на CMOS сензори за смартфони през 2020г. По този начин южнокорейския бранд ще опита да засили конкуренцията на доминиращите този сегмент Sony и Samsung. Aко всичко върви по план SK Hynix подготвят премиерата на поне четири нови CMOS сензора, които ще видим в месеците преди края на годината, съобщава GizmoChina.   Припомняме ви, че SK Hynix вече ребрандираха бизнеса си с този хардуер от "CMOS Image Sensor (CIS)" на Black Pearl. Новата дивизия ще се фокусира върху предоставянето на телефото и широкоъгълни камери за смартфони през първите шест месеца на 2020г. С този ход SK Hynix ще се опитат да разширяват влиянието си в мобилната индустрия, за сметка на продажбите на Sony Exmor и Samsung ISOCELL модули на пазара. Данните разкриват, че корейския производител вече е предоставил три свои сензора на производитeлите с Android.   Четвъртият CMOS сензор на SK Hynix ще се произвежда масово още преди края на март. Новите модули имат пиксели с големина от 1.0 µm и поддържат резолюция между 8МР и 20МР. Два от сензорите с имената "H-1634" и "Hi-2021" представляват широкоъгълни камери за смартфони с 16МР и 20МР разделителна способност. Предвидена е и поддръжка за технологията Quad-Pixel. Другите два телефото сензора са Hi-847 и Hi-1337, които предлагат 3х оптично приближение заедно с 8MP и 13МР резолюция.   Още от Digital: Ето кои са смартфоните с най-добри камери през 2019г., според DxOMark
флаш памет
SK Hynix създадоха най-бързата NAND флаш памет в света
SK Hynix създадоха най-бързата NAND флаш памет в света
SK Hynix официално потвърдиха, че са разработили първата 256Gb 3D NAND флаш памет в индустрията, която има 72-слойна структура. Чиповете са базирани на Triple-Level Cell (TLC) технологията и имат 1.5 пъти повече клетки и 30% по-висока производителност от тези със 48 слоя. SK Hynix твърдят, че благодарение на този дизайн един 256Gb NAND флаш модул гарантира 32GB вградена памет. Новата технология ще се използва както в SSD дискове, така и в бъдещите смартфони.    Teстовете показват, че 72-слойните чипове могат да извършват изчислителни задачи с два пъти по-бърза скорост, в сравнение със своите предшественици. Скоростта при запис и четене на информация е с 20% по-висока, предаде Digitimes. Новото поколение NAND флаш памет може да се създава в сегашните производствени съоръжения. SK Hynix планират да стартират масовото производство до края на годината. Това означава, че първите устройства със 72-слойната NAND флаш памет ще са достъпни още през 2017г.   Навлизането на подобни модули ще направи мобилните устройства по-бързи и ще позволи на повече джаджи да поддържат изкуствен интелект. Според данните на анализатори до края на 2017г. пазара на 3D NAND флаш памет ще се превърне в бизнес за $46.5 млрд. SK Hynix искат да се позиционират като глобален лидер в този сегмент. Предстои да видим кои ще са първите смартфони, използващи бързата 72-слойна 3D NAND флаш памет.   Вижте как технологията 3D NAND ще стане доминиращ фактор в пазара на SSD дискове през 2017г.
DDR4 памет
Компанията SK Hynix създаде първата 128GB DDR4 RAM памет
Компанията SK Hynix създаде първата 128GB DDR4 RAM памет
Все пак това е компонент, който има потенциала постепенно да стане неизменна част от мобилните ни устройства.
SK Hynix
SK Hynix представиха най-бързата DDR5 DRAM памет
SK Hynix представиха най-бързата DDR5 DRAM памет
SK Hynix са водещ производител на хардуер в индустрията, който още преди две години започна разработката на 16Gb DD5 DRAM модули още в края на 2018г. Компанията не спира да инвестира в подобряване на производствения си капацитет. През последните месеци водещи партньори, сред които и Intel получиха достъп до новата RAM памет, за да проведат съответните тестове. Масовото навлизане на хардуерната технология изисква покриването на редица стандарти за качество и безопасност. SK Hynix се намират във финална фаза на разработване и тестване на DDR5 DRAM паметта, което е последната стъпка преди дистрибуцията на новия хардуер. Скоро към Intel ще се присъединят и други водещи производители, които да оптимизират DDR5 DRAM за бъдещите си устройства. Последните тестове на SK Hynix демонстрират впечатляващо подобрение по отношение на скоростта, тъй като DDR5 DRAM може да осигури максимално бързи трансфери на данни с 4800-5600Mbps. Това означава, че потребителите могат да очакват 1.8 пъти по-висока скорост от DDR4.     За да придобиете по-добра представа за тези цифри ще отбележим, че с тази скорост е възможно да се прехвърлят девет филма с Full HD резолюция за една секунда. Другото предимство на DDR5 DRAM паметта е, че се отличава с консумация ан енергия от 1.1V, което представлява с 20% по-малко от възможностите на DDR4. Новите RAM модули също така са базирани на Error Correcting Code (ECC). Това са алгоритми, които могат да коригират дори 1-bit грешки на хардуера. От компанията обещават с тази иновация да подобряват надеждността на приложението повече от 20 пъти, спрямо настоящите технологии. DDR5 DRAM паметта ще е налична във 256GB конфигурации, които използват последните постижения в Through-Silicon-Via (TSV) технологията. Всички тези подобрения карат SK Hynix да очакват още по-сериозно намаление на разходите при поддръжката на големите центрове за данни, но и при осезаемо по-ниска консумация на енергия. Анализаторите очакват системите с DDR5 DRAM модули да придобият популярност през 2021г.   Още от Digital: Смартфоните ще имат по-бърза RAM памет от лаптопите до края на 2020г.
SSD дискове
Защо SSD дисковете с капацитет от 1TB ще струват $50 в края на 2019г.
Защо SSD дисковете с капацитет от 1TB ще струват $50 в края на 2019г.
Вече ви информирахме, че най-евтиният 1TB SSD диск в света Adata Ultimate SU650 вече се продава за $86. Това със сигурност е доста атрактивна цена за подобен продукт. Колкото и странно звучи много скоро е възможно тази стойност да намалее допълнително. Причината е нова технологична иновация, която дължим на SK Hynix. Компанията официално потвърди, че е стартирала масовото производство на първите в света 128-слойни NAND чипове, съобщава TechRadar.   Tова са ключови компоненти от структурата на SSD дисковете, като водещ приоритет за производителите е натрупването на максимален брой слоеве. По този начин се увеличава капацитета на SSD-тата. Преминаването към 128-слойни 1Тb NAND чипове ще осигури важно предимство на SK Hynix пред конкурентите им. Това постижение е възможно благодарение на уникалната четириизмерна 4D NAND производствена технология на компанията.     Първите 96-слойни 4D NAND чипове на SK Hynix станаха факт в края на миналата година, като Samsung също вече са в състояние да произвеждат SSD-та с над 90 слоя. От SK Hynix са с една стъпка напред и обявиха своята 128-слойна архитектура като NAND чиповете с най-висока плътност в индустрията. Тази иновация ще допринесе и за редуциране на цената, като е много вероятно още в края на годината на пазара да се продават SSD-та с 1 терабайт на цена от $50.   Още от Digital: Очаква се бум в продажбите на SSD дискове до края на 2019г.
SSD дискове
Защо SSD дисковете с капацитет от 1TB ще струват $50 в края на 2019г.
Защо SSD дисковете с капацитет от 1TB ще струват $50 в края на 2019г.
Вече ви информирахме, че най-евтиният 1TB SSD диск в света Adata Ultimate SU650 вече се продава за $86. Това със сигурност е доста атрактивна цена за подобен продукт. Колкото и странно звучи много скоро е възможно тази стойност да намалее допълнително. Причината е нова технологична иновация, която дължим на SK Hynix. Компанията официално потвърди, че е стартирала масовото производство на първите в света 128-слойни NAND чипове, съобщава TechRadar.   Tова са ключови компоненти от структурата на SSD дисковете, като водещ приоритет за производителите е натрупването на максимален брой слоеве. По този начин се увеличава капацитета на SSD-тата. Преминаването към 128-слойни 1Тb NAND чипове ще осигури важно предимство на SK Hynix пред конкурентите им. Това постижение е възможно благодарение на уникалната четириизмерна 4D NAND производствена технология на компанията.     Първите 96-слойни 4D NAND чипове на SK Hynix станаха факт в края на миналата година, като Samsung също вече са в състояние да произвеждат SSD-та с над 90 слоя. От SK Hynix са с една стъпка напред и обявиха своята 128-слойна архитектура като NAND чиповете с най-висока плътност в индустрията. Тази иновация ще допринесе и за редуциране на цената, като е много вероятно още в края на годината на пазара да се продават SSD-та с 1 терабайт на цена от $50.   Още от Digital: Очаква се бум в продажбите на SSD дискове до края на 2019г.
DMCA.com Protection Status