Компанията има съществен принос за развитието на софтуерните приложения за комуникация. Facebook промениха изцяло представата ни за начина, по който общуваме и откриваме полезно съдържание онлайн. WhatsApp и Instagram допълнително засилват доминацията на компанията в тази пазарна ниша.

Технологиите за добавена и виртуална реалност привличат от дълго време вниманието на Facebook. Toва е причината за придобиването на Oculus, които са един от най-иновативните разработчици на VR хардуер в индустрията. Сделката стана факт преди седем години, като Facebook платиха около €2 млрд., за да финализират придобиването.

Оculus Rift са най-атрактивните VR очила, които може да откриете на пазара. Facebook имат доста амбициозни планове за развитие на технологията, която може да намери разнообразни приложения в социалната мрежа. Шефът на компанията често е изтъквал предимствата на виртуалната реалност като средство за забавление и комуникация.

Metaverse е името на следващата концепция, която ще определи бъдещето на VR технологиите, според Марк Зукърбърг, съобщава EuroNews.

 

 

Този термин ще положи основите на следващата голяма ера в развитието на компанията. По време на разговор с акционерите Марк Зукърбърг определи Metaverse като следващата голяма иновация в индустрията. Най-важният човек във Facebook също така иска да се регламентират ясни цели, които да ги превърнат в "Metaverse" компания на бъдещето.

Съчетанието е създадено като комбинация от "Meta" и "Universe". Смисълът на термина се състои в създаването на дигитален свят, който слива реалните с виртуални обекти, позволявайки на потребителите с различни устройства да комуникират във виртуална среда.

Както в момента разглеждаме съдържание във Facebook по същия начин ще можем да съществуваме дигитално в "Metaverse." По този начин Oculus притежават необходимия потенциал да създадат най-добрата социална технология, съчетавайки VR и Metaverse в една интерактивна реалност.

Именно заради това Facebook създават специален екип, който да работи върху бъдещи проекти свързани с новата концепция.

 

Още от Digital: Facebook имат план да сложат край на успеха на iPhone