Nokia е един от най-разпознаваемите брандове в света на технологиите. Финландският производител продължава да ни изненадва с атрактивни продукти. Компанията премина през сериозни препятствия и структурни промени, за да започне да предлага разнообразно портфолио от смартфони с Android.

Първите стъпки на Nokia в сегмента на мобилните устройства от ново поколение бяха обвързани с Windows Mobile. Причините за неуспеха на смартфоните Lumia са многобройни, но дори и това не успя да сложи край на амбициите на Nokia в индустрията.

HMD Global е името на сравнително нов бранд, който включва бивши служители и специалисти в сферата на мобилните технологии, които купиха правата на търговската марка Nokia. Невероятните им усилия са причината днес този бранд отново да има присъствие и да привлича вниманието на потребителите.

Дългоочакваната премиера на флагмана Nokia 9.3 PureView, обаче така и не се състоя, което в голяма степен се дължи на разпространението на коронавируса и търговските ограничения, предизвикани от световната пандемия.

 

 

Отлагането на премиерата за следващата година е гаранция, че устройството ще използва Qualcomm Snapdragon 875 процесор, вместо Snapdragon 865 както се очакваше. Затрудненията през годината няма да попречат на Nokia да продължат да разработват атрактивни продукти и дори да навлизат в нови пазарни ниши.

Финландският производител обмисля представянето на изцяло различна продуктова категория, като представи серия от лаптопи. Nоkia са регистрирали на свое име няколко имена на модели в базата данни на BIS, които могат да бъдат използвани в предстоящите устройства.

Въпросните наименования започват с "NK", което е абревиатура на компанията и включват NKi510UL82S, NKi510UL85S, NKi510UL165S, NKi510UL810S, NKi510UL1610S, NKi310UL41S, NKi310UL42S, NKi310UL82S и NKi310UL85S

Следващите букви, обаче включват "i3"и "i5", което вероятно е индикация за Core i3 и Core i5 процесори от последна генерация на Intel. Прави впечатление и наличието на цифрата 10, която можем да асоциираме с Windows 10. Засега няма детайли за техническите спецификации.

 

Oще от Digital: Nokia ще стартират ъпдейтите към Android 11 до края на 2020г.