Samsung въведоха няколко интересни промени в своята стратегия в мобилната индустрия през 2021г. Компанията се фокусира изцяло към гъвкавите смартфони и измести премиерата на Galaxy S21 през януари. Това се отрази на бъдещето на Galaxy Note серията, тъй като през тази година няма да видим устройство от популярния бранд.

Вместо това Samsung осигуриха поддръжка за стилусите S Pen в Galaxy S21 Ultra и новите представители на Galaxy Z серията. Иновативният аксесоар винаги е бил отличителна характеристика на Samsung Galaxy Note. Кризата с доставките на компоненти продължава да засяга индустрията и това също допринася за решението да не видим нов Galaxy Note през 2021г.

Все пак остава възможността гамата да се завърне през следващата година. Samsung никога не са казвали официално, че прекратяват разработката на фаблетите. Популярният блогър IceUniverse също твърди, че имаме сериозни основания да очакваме Samsung да представят Galaxy Note през 2022г., съобщава SlashGear.

 

 

Близки до доставчиците източници твърдят, че Samsung вече разполагат с работещ прототип на Galaxy Note от ново поколение. Устройството отново ще предложи луксозен дизайн, поддръжка за стилуси, както и най-добрите камери в индустрията.

Традиционно нов фаблет от серията се представя август, но изглежда този път Samsung са използвали този времеви период, за да започнат работа над Galaxy Note, който ще видим през следващата година.

Няма да е изненадващо, ако модела се казва Galaxy Note 22, което ще съвпадне и с годината, в която е представен. Техническите спецификации остават неизвестни, но 4-нанометровия Qualcomm Snapdragon 895 звучи като оптимално решение за смартфон от популярната серия.

 

Oще от Digital: Samsung потвърдиха, че няма да има нов модел Galaxy Note през 2021г.