Google подготвят премиерата на новите си премиум смартфони, които ще видим след броени часове. Вече знаем, че Pixel 6 събитието ще се проведе на 19 октомври.  Докато очакваме с нетърпение да разберем повече за хардуера на устройствата вниманието ни е привлечено от пост на Google в официалния им блог.

Компанията е качила публикация, в която детайлно описва защо собствениците на Samsung Galaxy Z смартфоните могат да се възползват по най-добър начин от услугите им. Google са положили много усилия да оптимизират своите приложения за необичайния форм фактор на гъвкавите смартфони.

В това число влизат Google Maps, YouTube, Google Workspace, Google Maps и дори онлайн магазина Google Play. Това осигурява на потребителите достъп до колекция от милиони приложения, които са оптимизирани за нестандартния форм фактор на Galaxy Z серията.

 

 

Компанията вече инвестира и сериозни средства за маркетинг на специалните функции на Galaxy Z устройствата. Това е ясен знак, че Google се подготвят усилено за премиерата на първия си гъвкав смартфон. Създаването на софтуерна екосистема, която е разработена за този иновативен форм фактор е важна стъпка към премиерата на Pixel Fold.

Aко компанията заложи на алтернативна стратегия, която включва подобрена поддръжка за стилуси, използване на собствен процесор като Google Tensor и Android  иновации за този дизайн определено можем да очакваме интересни неща. Трудно е да се предвиди дали Google ще покажат скоро първия си гъвкав смартфон.

При всички положения плановете им в този пазарен сегмент стават все по-сериозни.

 

Oще от Digital: Смартфоните с гъвкави дисплеи ще са достъпни за масовия потребител до края на 2022г.