Замяната на 3.5-милиметровия жак на телефоните с USB порт ще промени аудиото от аналогово към дигитално, подобрявайки качеството. Освен това премахването на жака ще освободи място, което ще даде повече свобода от дизайнерска гледна точка. Това са част от предимствата на  стандарта USB Type-C, поради които потребителите приветстваха технологията с радост.

 

USB Type-C има потенциала да замени изцяло един стар със десетилетия хардуер, но от Pocket Now са на мнение, че производителите са забравили един важен факт. Новият USB Type-C порт трябва да се появи не само в смартфони и таблети, но и в десктопите, лаптопите и всички други устройства. Едва тогава ще има смисъл и полза от USB Type-C стандарта.

 

Към преминаването към новия стандарт обаче стоят и други предизвикателства. Липсата на друг порт в MacBook води и до някои проблеми. Ако искате да зареждате лаптопа, да го свържете към монитор или да качвате данни от друго устройство по едно и също време, тогава ще ви трябва мултипорт адаптера на Apple, струващ $ 79, като при него имате избор между два типа: VGA и HDMI. А ако искате да използвате USB аксесоар без да зареждате лаптопа в същото време, трябва да платите 19 долара за новия адаптер от USB към USB Type-C. За съжаление няма адаптер за тези, които имат нужда от Ethernet свързаност или SD карти, така че ще трябва да използвате USB към USB Type-C и за двете.

 

Едно е сигурно преходът трябва да се случи по някое време, но той не може да стане сега, на този етап. Не трябва да се прилагат усилия когато искаме да ползваме продукти от различни платформи и марки.

 

Вижте готови ли са потребителите да преминат към новия стандарт USB Type-C