Камерите на смартфоните се превръщат във все по-сериозен конкурент на фотоапаратите. Качеството на снимките и клиповете се подобрява с всяка изминала година и днес можем да правим 4K и дори 8K клипове, като и снимки със 108МР резолюция. Иновациите обхващат и софтуера, тъй като смартфоните използват последните нововъведения в изкуствения интелект.

Все още не можем да правим по-добро съдържание от DSLR-ите, но факта, че мобилните устройства са навсякъде с нас премахва нуждата от покупка на друг хардуер. Toва е причината да не купуват фотоапарати, като добавянето на три и четири камери в задната част на смартфоните само помагат на крайния избор.

Водещите производители подготвят още изненади за своите потребители и сега вниманието ни е привлечено от неочаквано име. Lens Technology е китайски бранд, който доставя хардуер до гиганти като Samsung, Apple и Huawei. Така например Apple Watch дисплеите  са произведени от Lens Technology.

Новата технология на компанията предвижда допълнително увеличeние на камерите в мобилните устрoйства.

 

 

Lens Technology искат да превърнат в реалност смартфоните с безрамков дизайн, които имат осем сензора в задната част, които са допълнени от четири светкавици. Дизайнерите на компанията ги позиционират симетрично в четирите краища на задния корпус. Тази визия допринася за премахването на Notch прореза и малките отвори за селфи сензори в предната част.

Документите около патента на Lens Technology разкриват наличието на бутон в долната част, който е вграден в самия екран и вероятно функционира като сензор за отпечатък. Tехническите параметри на осемте камери не са известни, но концепцията определено е доста нетрадиционна.

Единственият друг смартфон с подобен дизайн, който сме виждали е прототип на устройство с 16 камери, което показаха LG. Комерсиализацията на технологията вероятно ще отнеме време, но Lens Technology ще опитат да ускорят навлизането на първите смартфони с този дизайн.

 

 

Още от Digital: 6 функции на камерата, които всеки смартфон е добре да има