Гъвкавите дисплеи представляват най-драстичната промяна в дизайна на мобилните устройства от години насам. Устройствата в този сегмент все още са твърде скъпи, но е въпрос на време да станат достъпни за масовия потребител. Необходимо е време това да се случи, като дотогава ни очаква навлизането на още една иновация и това са смартфоните с навиващи дисплеи.

Някои от водещите производители вече проявяват солиден интерес към технологията. Така например ви съобщихме, че първият смартфон с навиващ дисплей ще се казва LG Rollable. Подобни планове имат и Samsung, които също обмислят премиерата на модел с този дизайн през 2021г.

На този етап е рано да коментираме конкретните технически спецификации. но концепцията за смартфони с навиващи дисплеи определено е доста интересна. Перфектно доказателство за възможностите на технологията е уникалния хибрид Oppo X 2021

Този модел позволява с едно плъзгане на пръста потребителите да променят размера на екрана в диапазона между 6.7 и 7.4 инча.

 

 

 

Алтернативни производители като TLC също инвестират в разработката на прототипи, които имат навиващи дисплеи. Сгъваемите механизми на подобни устройства са много удобни, за да коригирате големината им, съобразно личните ви нужди. Можете лесно да разгънете екрана, когато гледате видео или играете.

Абсолютно по същия начин го прибирате в основния корпус, ако ви е необходимо по-голямото тъчскрийн пространство. Премиерата на първите устройства с навиващи дисплеи на пазара вероятно ще стане факт през 2021г. Тази технология допълнително ще засили конкуренцията и може да допринесе за поевтиняването на гъвкавите смартфони.

Още в началото на следващата година ни очакват събитията CES и MWC, които са подходяща възможност да научим повече за плановете на производителите.

 

Още от Digital: Samsung може да са първите, който ще представят смартфон с навиващ дисплей