Оlympus е едно от най-големите имена в сферата на фотографията, но през последните компанията изпитва все по-силната конкуренция на мобилните устройства. Негативните последствия върху бизнеса им са толкова сериозни, че вече се обмисля възможността за излизане от сегмента на фотоапаратите. Според информация на Personal View още в началото на 2020г. можем да станем свидетели на официално становище на Olympus.

 

Последният финансов доклад на компанията очерта негативните трендове от последните тримесечия. Данните разкриват 17% спад в приходите на Olympus спрямо резултатите от предходната година. Продължаващите финансови загуби са основната причина компанията да иска да преосмисли своята стратегия, за да се върне отново на успешния път. Все още няма потвърждение от Olympus относно бъдещите им планове в индустрията.

 

 

Всъщност това не е първият път, в който се спекулира с излизането на Olympus от бизнеса с фотоапарати. Другите водещи производители също изпитват различни затруднения, което се дължи основно на популярността на смартфоните. Ако Olympus спрат да разработват фотоапарати вероятно ще се фокусират върху другия си доходоносен бизнес. Това е медицинското оборудване, което продължава да е важен източник на приходи за компанията.

 

Още от Digital: 6 полезни Android и iOS приложения за фотографи