Криптовалутите набират популярност с всеки изминал месец и привличат вниманието не само на инвеститорите, но и на увеличаващ се брой обикновени потребители и независими предприемачи. Биткойна имаше известни спадове, но цената му остава стабилна от началото на годината досега. Само преди дни ви съобщихме, че най-популярната виртуална валута достигна рекордни стойности.

Анализаторите отчитат, че това вече е бизнес на стойност над  $3 трилиона, който тепърва ще се развива и достига по-голяма аудитория. Колкото по-популярни стават виртуалните валути, толкова по-сериозен е натиска върху традиционните финансови институции и банки. Регулаторите следят отблизо развитието на този сектор и ЕС планират да въведат регулации в пазара на криптовалути.

Въпрос на време е услугите за купуване, съхранение и плащане с виртуални валути да бъдат ежедневие за милиони хора по цял свят. Mastercard са добре разпознаваем бранд и лидер в своята индустрия, които също вече разкриха плановете си да интегрират допълнителни форми за плащания.

 

 

Компанията сега обяви стратегическо партньорство с Bakkt, което ще ускори разработката на следващия важен елемент от екосистемата на Mastercard. Потребителите ще имат бърз достъп до модерни решения за управление на криптовалута, но също и възможност да се възползват от специални предложения свързани с дигиталните им активи.

Амбициозният проект предоставя опция за покупка, продажба и съдържание на виртуални валути в дигиталния портфейл, но също в кредитни и дебитни карти. Желанието на Mastercard да интегрира модерни решения за управление на крипто активи ще позволи на лоялните им клиенти да получават награди вместо традиционните точки за лоялност.

По този начин се гарантира още по-удобен начин за конвертиране на дигитални активни при плащане на покупки. За в бъдеще Mastercard ще продължат да работят със своята мрежа от партньори и да се адаптират по най-добър начин към променящите се нагласи на своите многобройни клиенти.

 

Още от Digital: Mastercard ще премахне магнитната лента в кредитните и дебитните карти от 2024г.