Новата конзола на Sony продължава да регистрира солидни продажби на световния пазар. Компанията е уверена, че високото търсене ще превърне PlayStation 5 в най-популярният модел от серията. Потребителите също така ще имат достъп и до очила с виртуална реалност, които ще станат част от PS5 екосистемата.

Въпросният продукт ще се казва Sony PS5 VR и ще предложи на геймърите още по-реалистични и интуитивни възможности за забавление. Японският производител се конкурира с брандове като Oculus и HTC в тази продуктова категория. Актуализираните очила ще предложат няколко сериозни подобрения при премиерата си, която се очаква през следващата година.

Sony са провели закрита среща със свои разработчици, на която разкриват малко повече детайли за спецификациите на Sony PS5 VR, съобщава xda-developers.

 

 

Новият шлем с виртуална реалност ще поддържа резолюция от 2000х2040 пиксела на всяко око, което осигурява комбинирана резолюция от 4000х2400 пиксела. Предвидена е и интеграция на смарт система за следене на движението на очите. Кодовото име на Sony PS5 VR е NGVR, което всъщност представлява съкращение от Next-Generation VR.

Устройството ще има OLED дисплей с поддръжка на HDR, както и зрителен ъгъл от 110 градуса. Sony PS5 VR ще използва иновативна техника с името "Flexible Scalling Resolution", която ще подобрява производителността при възпроизвеждане на PSVR игри.

Контролерите за Sony PS5 VR ще имат капацитивни тъч сензори, като Sony работят над оптимизация на AAA игри за предстоящата джаджа.

 

Още от Digital: Sony представиха контролерите за PlayStation 5 VR