Смартфон Alcatel Idol 4s - Хардуер, Камера, Батерия и Цена

Смартфон Alcatel Idol 4s - Дизайн и Стерео звук

 

В поредица от две подробни видео ревюта, неотдавна екипът на Digital.bg ви запозна със смартфона Alcatel Idol 4s. В случай, че сте пропуснали да ги гледате, директни линкове към тях ще намерите непосредствено над тази статия.

 

 

Телефонът определено е интересен и си заслужава да го видите, но освен самият него по време на тестовете ни успя да ни впечатли и базовата му окомплектовка, част от която е този шлем за виртуална реалност.  

 

 

За разлика от смартфона, който определено има премиум излъчване, кита за виртуална реалност е доста по-базов. Визираме основно използваните в него материали. Реално обаче тук не се търси толкова лукс, колкото функционалност, без да се увеличава цената на самият смартфон.

 

 

В комплекта влизат очилата и слушалки JBL тип „тапи”. Тях разбира се можете лесно да замените с обгръщащи ухото, при които кожената изолация ще ви позволи максимално да влезнете във виртуалният свят който вече виждате…за да го и чувате по-добре.

 

Как работи VR

Как работи VR комплекта на Alcatel? Предварително активирайте едно от двете приложения които имате базово в Idol 4s – това са VR Desktop или Little Star VR. Вдигате черният капак в лицевата част на кутията и поставяте там телефона. Комплекта е пасивен, тоест няма да имате нужда от допълнително захранване. Контролните бутони са два и се намират в долната част.

 

 

Макар да има достатъчно място в кутията, един съвет – не оставяйте вътре ремъците за захващане и слушалките които имате базово в комплекта, защото оптиката която се намира там е много фина и може да се нарани лесно. А ремъците за захващане трябва да се свалят иначе капакът не може да се затвори плътно.

 

 

Освен базовото VR съдържание което получавате заедно с Alcatel Idol 4s, вие можете да свалите от Google Play и различни игри, приложения, видео и снимки. С камерата на смартфона можете и сами да създавате такова. Независимо дали използвате този шлем за виртуална реалност или друг, съвет на Digital.bg е да увеличавате времето за работа постепенно, защото ако още от първият път гледате един час, то неминуемо ще ви заболят очите и вероятно ще имате главоболие.

 

Като заключение за очилата на Alcatel можем да кажем, че определено са от съвсем базово ниво. Но пък предвид, факта че китайците ги дават заедно с Idol 4s, като част от окомплектовката му, а не ги продават отделно, ще ни накара да сме по-снисходителни.