Не всички смартфони разполагат с качествени високоговорители. Към това като прибавим лошо избраното положение на високоговорителите получаваме звук идващ от вашия смартфон с лошо качество.

 

От Android Pit ни дават няколко съвета, благодарение на които можем да подобрим качеството на звука.

1. Разберете къде са разположени високоговорителите

Първото нещо, което трябва да направите е да разберете къде точно са разположение високоговорителите на вашия смартфон. След като знаете къде точно са разположени те – на гърба на устройството или в предната му част – ще знаете как да позиционирате вашия смартфон така, че да не блокирайте високоговорителите му.

2. Махнете калъфа

Калъфът може да се отрази на качеството на звука, който получавате от вградените високоговорители на смартфона си. Звукът може да бъде заглушен от допълнителния слой пластмаса или гума.

3. Заместете вграденото музикално приложение с такова, което предлага повече аудио контрол

Poweramp или Equalizer+ са подходящи приложения. Equalizer + осигурява пет-лентов еквалайзер, докато Poweramp предлага 10-лентов еквалайзер за сериозен тунинг. Вие обаче ще трябва да платите няколко долара, за да получите достъп до всички най-добри характеристики на приложенията.

4. Разкодирайте телефона си

Ако устройството ви е разкодирано може да използвате приложения като Viper4AndroidFX и Dolby Atmos, които отварят цял един свят от възможности.

5. Използвайте слушалки

Говорителите на повечето смартфони не са достатъчно добри, за да осигурят прилично качество на звука. Ето защо едни добри слушалки може да ви помогнат.

6. Опитайте някои допълнителни трикове

Поставете смартфона си в празна, суха и чиста хартиена чаша (за кафе или чай). Ако нямате достатъчно голяма хартиена чаша, която да побере телефона ви, можете да пробвате и с други неща, например с голяма порцеланова чаша за кафе, с купа или със стъклена чаша. Трябва ви просто някакъв съд, който да насочи звука по-добре и да му попречи да се разсее в различни посоки.

 

Вижте как да контролираме звука на смартфон с Android без да ползваме хардуерните бутони