Вече ви информирахме, че президентът на Uber напусна компанията. В момента популярната услуга за превоз усилено търси най-подходящия кандидат за нов главен изпълнителен директор. От своя страна това предизвиква много спекулации свързани с най-влиятелните имена в индустрията. Едно от тях е Мег Уитман, която е шефка на HP. Tя категорично отхвърли подобни слухове и използва официалния си акаунт в Twitter, за да информира, че ще продължи да ръководи HP Enterprise.

 

В няколко туита Мег Уитман сподели, че не възнамерява да ходи никъде и остава на сегашния си пост, тъй като има още много неща за вършене в HP. Заключителните ѝ думи бяха, че следващия щеф на Uber няма да се казва Мег Уитман, информира BusinessInsider. Според официалната информация кандидатите за бъдещ главен изпълнителен директор не надхвърлят шест. По всичко личи, че публичния отказ на Мег Уитман ще намали допълнително техния брой.

 

Сагата около Uber започна преди няколко седмици, когато съоснователя на компанията Травис Каланик напусна след серия от скандали. Много анализатори смятат, че бившия шеф на GE, Джеф Имелт има най-големи шансове да поеме вакантния пост. Официалното решение за дългосрочния шеф на Uber се очаква да бъде обявено през септември. Още от сега, обаче можем да сме сигурни, че неговото име няма да бъде Мег Уитман.

 

Вижте защо НP The Machine ще е компютъра на бъдещето