Сензорите за пръстов отпечатък са предпочитан метод за отключване на смартфоните с Android за милиони потребители. Някои компании разполагат компонентите в задната част, а други ги позиционират в рамките около екрана. Следващата голяма иновация в мобилната индустрия ще бъдат сензорите, които се вграждат в самия дисплей. По този начин ще можете да активирате устройството, независимо коя част на екрана докоснете, което би било полезно в редица ситуации. 

 

Xiaomi са един от популярните производители, които проявяват голям интерес към тази технология и вече са готови с новото си поколение ултразвукови сензори за отпечатъци. Лично съоснователя и настоящ президент на компанията Лин Бин публикува в своя акаунт в социалната мрежа Weibo кратко видео. Този клип показва нагледно как работи следващатa им генерация сензори за вграждане в дисплея, които ще се използват от смартфоните на Xiaomi през 2019г., предаде gsmarena.

 

 

Според официалните данни на Лин Бин пространството за отключване на екрана с този сензор е с големина 50х25 милиметра. Това е с около пет пъти по-висока стойност от другите сензори за вграждане в дисплея и над 15 пъти повече от стандартните сензори за отпечатък на Xiaomi. Другите подобрения са свързани с прецизността и сигурността на този компонент. Все още не знаем кой ще бъде първия смартфон с новия сензор на компанията и кога ще стартират продажбите му на европейския пазар.

 

Още от Digital: Смартфоните със сензори за отпечатък в дисплея ще са хит на пазара през 2019г.