Само преди няколко месеца ви информирахме, че президентът на Uber напусна компанията. Популярната услуга за превоз продължава да е изправена пред редица проблеми свързани с регулаторните органи в различните страни и е раздирана от вътрешни скандали. Въпреки напрегната обстановка шефът на Uber, Tравис Каланик успяваше да намери правилната стратегия, за да ръководи компанията. Той обаче продължава да усеща силен натиск от страна на инвеститорите. 

 

Именно това е причината Травис Каланик да вземе решение да напусне Uber, за да задоволи желанието на най-големите акционери. Данните бяха потвърдени от NewYorkTimes. Инвеститорите дори са изпратили писмо до бившия шеф на Uber, в което определят оставката му като задължителна за бъдещия прогрес на компанията. Травис Каланик се е вслушал в техните молби и е преценил, че това ще е най-добрият вариант за развитието на Uber, информира Engadget. 

 

Все пак той ще продължи да бъде част от борда на директорите. Вътрешните скандали от последните месеци принудиха Uber да уволнят над 20 служители, което се отрази негативно не само на имиджа, но и на стойността на акциите им. В момента пазарната капитализация на Uber е около $69 млрд. и инвеститорите изглежда нямат намерение да допускат повече грешки. Ще е интересно да видим кой ще бъде избран за нов главен изпълнителен директор на популярната услуга за превоз.

 

Вижте как Uber ще покажат летящите си автомобили през 2020г.