Следващата година ще бъде много специална за Apple в пазара на смартфони. Причината е, че през 2017г. се навършват 10 години от премиерата на първия iPhone. Компанията ще изненада подобаващо своите потребители за този юбилей като се очаква да внесе сериозни промени в дизайна на смартфоните си. Според непотвърдена информация следващото поколение на iPhone ще продължи да има 4.7 и 5.5-инчови дисплеи. Основната разлика е, че Apple ще използват OLED вместо LСD дисплеи.

 

Включването на панел с тази технология ще гарантира по-ярки цветове и по-добър контраст, в сравнение с т.нар. "Low-Tempeature Poly-Silicon (LTTPS) дисплеи, съобщава PhoneArena. Не бива да забравяме и факта, че OLED дисплеите позволяват да се разработват устройства с по-различни форм фактори, което в случая означава, че Apple биха могли да ги използват за първия iPhone с извит дисплей. Лично шефът на Sharp, Tай Дженг-ву в свое изявление потвърди, че компанията планира да премине към OLED технологията в бъдещите си смартфони.

 

Японският производител е доставчик на дисплеите на сегашното поколение iPhone. Припомняме ви, че Sharp вече се съгласиха да бъдат купени от Foxconn за $6.2 млрд. Шефът на Sharp допълни в своето изказване, че ще се наложи да изграждат нови фабрики, за да отговорят на високото търсене на следващия iPhone. Ако Apple поискат такива съоръжения ще бъдат построени не само в Япония и САЩ. Включването на OLED дисплей може да подобри качеството на следващия смартфон на компанията и да сложи край на слабите продажби на iPhone в последните тримесечия.

 

 Вижте как до 2020г. повечето смартфони ще имат OLED дисплеи