Sharp вече се съгласиха да продадат своя бизнес на Foxconn и сега разбираме за първи път какви структурни промени тя ще предприеме в своето управление, в следствие на тази сделка. Най-новите данни разкриват, че японската компания ще направи сериозни промени сред най-високопоставените си служители и също така ще назначи нов главен изпълнителен директор. Оказва се, че това ще бъде Тай Дженг-Ву, който е втория най-важен човек в структурата на Foxconn и дясна ръка на нейния шеф, Тери Гу, информира Wall Street Journal.

 

За в бъдеще той ще поеме пълен контрол над операциите на Sharp и така ще се превърне в наследник на сегашния шеф на компанията, Козо Такахаши. В същото време това няма да са всички промени, тъй като компанията възнамерява да смени 12 от 13-те члена на борда на директорите, като занапред те ще са само девет и шест от тях идват от Foxconn. Тук е момента да отбележим, че Sharp привършиха своето последно финансово тримесечие със загуби в размер на $2.6 млрд. което е и една от причините за сделката с Foxconn.

 

Според данните тези промени в ръководната структура се очаква да станат факт до края на юни и тепърва ще проследяваме как тази стратегия ще се отрази на бъдещото присъствие на Sharp в индустрията. Със сигурност ще е интересно да видим как ще се развиват нещата около японската компания и как точно Foxconn смятат да я върнат на успешния път. Докато първите им съвместни продукти, обаче можем само да гадаем и да видим дали тя има потенциал да стане толкова конкурентен бранд в индустрията, както беше преди няколко години.

 

Вижте как технология на Sharp ще направи смартфоните по-тънки и леки