Пийт Лау, изпълнителен директор и основател на OnePlus се връща на работа и при предишния си работодател – Oppo. Лау ще отговаря за продуктовото планиране на холдинга OPlus, който е мажоритарен собственик на Oppo и OnePlus. Същевременно той ще запази и сегашните си постове в OnePlus, съобщава South China Morning Post.

 

 

Лау сега ще има директен контрол и над продуктовата линия на Oppo. Очаква се той да работи в полза на обединяване на синергията на продуктите на Oppo, OnePlus и Realme. Лау работи в Oppo от 1998 г. насам като инженер. Става вицепрезидент на компанията, но през 2013 г., напуска за да основе OnePlus.

 

 

Смята се, че промяната е с цел да се популяризира всички брандове на компанията. OnePlus е популярна в западните пазари, но Oppo се радва на повече интерес в Китай. Там конкуренцията с Huawei и Xiaomi е доста сериозна. Компанията междувременно иска да увеличи присъствието си и на световния пазар, както и да започне да предлага телефони от по-висок клас. За сега не е ясно дали разделеното внимание на Лау ще се отрази на OnePlus.