Главният изпълнителен директор на компанията официално публикува новината, че планира да се оттегли от своя пост. Това ще се случи в края на настоящата година, като Mozilla все още не са избрали името на най-подходящия кандидат, който да го замести. Крис Бърд получи назначение за временен шеф през 2014г., като само след три месеца бе одобрен на позицията за постоянно. Това се случи малко след като скандал принуди тогавашния най-важен човек в Mozilla, Брендън Айх да се оттегли.

 

Създателят на JavaScript бе избран от компанията, след като в продължение на година търсиха правилния човек за своя пост. Неочакваното напускане на Брендън Айх отново постави Mozilla в изходна позиция, които решиха да не предприемат повече рискове и оставиха Крис Бърд да продължи да ръководи компанията. По всичко личи, че и неговото време е към своя край и след няколко месеца също ще се оттегли. Всъщност той е част от създателите на браузъра Firefоx от 15 години, предаде CNet.

 

В свое изявление свързано с оттеглянето Крис Бърд изрази увереност, че продуктите и технологиите на компанията са по-конкурентни от всякога. Mozilla притежава всички фундаментални качества, за да продължи в дългосрочен план да бъде успешен бранд, допълни настоящия главен изпълнителен директор. Успоредно с това Крис Бърд сподели, че все още не е решил как ще продължи кариерата си, но за в бъдеще ще опита да отдели повече време и внимание на своето семейство.

 

Още от Digital: Mozilla Firefox вече ще ни информира, ако паролите ни са били хакнати