Не е тайна за никого, че Microsoft изпитват сериозни проблеми в пазара на смартфони. Причините за тази ситуация са много и са свързани с интерфейса на мобилната версия на Windows, липсата на поддръжка за популярни приложения и достатъчно атрактивни модели от високия клас. Някои анализатори дори предвиждат, че Microsoft ще спрат продажбите на смартфоните Lumia до края на 2016г. Шефът на Microsoft сега направи интересно изявление, в което разкри своето виждане за този проблем.

 

В своето интервю Сатя Надела сподели, че Microsoft са пропуснали своите шансове в мобилната индустрия, предаде Mashable. Все пак той увери, че компанията няма да направи същите грешки с набиращите популярност технологии за добавена и виртуална реалност.  Според него бъдещата стратегия на софтуерния гигант е фокусирана изцяло върху идеята да разширява бизнеса си в нови пазарни ниши. Сатя Надела е на мнение, че само така може да се компенсира отсъствието на Microsoft в пазара на смартфони.

 

Шефът на компанията обърна специално внимание на факта, че те искат да предлагат на потребителите си нещо уникално. За пример той даде смартфона HP Elite x3, който може да се използва като напълно функциониращ компютър. Именно това са продуктовите категории, към които Microsoft ще насочат усилията си, за да продължат да бъдат конкурентни в мобилната индустрия. Компанията вече инвестира много средства в разработването на иновативни технологии от ново поколение, които също ще имат важно значение за нейния бизнес.

 

Вижте има ли бъдеще Microsoft в пазара на смартфони без собствена мобилна платформа