LinkedIn е професионално насочена социална мрежа, която има потребителска база от над 675 млн. души и е една от най-популярните услуги в интернет. Главният изпълнителен директор, Джеф Вайнер сега потвърди официално плановете си да се оттегли. Това ще се случи на 1 юни и ще сложи край на истинска ера в еволюцията на LinkedIn, която започна още през 2008г. В продължение на над 11 години Джеф Вайнер ръководеше ежедневно компанията.

 

Вече е ясно и името на новия главен изпълнителен директор, който ще встъпи в длъжност на овакантената позиция и това е Раян Рослански. Всъщност този избор не е случаен, тъй като това е първото назначение на Джеф Вайнер като шеф на LinkedIn. Според него Раян Рослански има ключово значение за успеха на платформата през последните години и е най-подходящия човек да управлява бизнеса в дългосрочен план, предаде Reuters.

 

 

За в бъдеще новият шеф на LinkedIn ще отговаря лично на Сатя Надела и ще стане част от мениджърския му екип. В същото време Джеф Вайнер ще продължи да бъде част от борда на директорите на компанията. През последното тримесечие LinkedIn генерира приходи от порядъка на $7.5 млрд. и има повече от 16 служители по цял свят. Новият главен изпълнителен директор ще има нелеката задача да продължи успеха на LinkedIn след оттеглянето на Джеф Вайнер.

 

Още от Digital: 6 неща, които е добре да имате в LinkedIn профила си