Вече ви информирахме, че Meltdown и Spectre са новите заплахи за почти всички компютри, смартфони и сървъри по света. Двете уязвимости са широкоразпространени, тъй като преодоляват защитата на устройства с процесори на AMD, ARM и Intel. Oказва се, че водещите технологични компании са знаели за ситуацията доста преди тя да стане публично достояние. Лично шефът на Intel, Браян Кързанич продава голяма част от акциите си след като разбира за съществуването на Meltdown и Spectre, информира Mashable.

 

Още преди месеци той е бил информиран за проблeмa от експерти по сигурността на Google. След това Браян Кързанич продава максималния възможен брой акции в Intel на борсата на стойност от $39 млн. при чиста печалба от $24 млн. Това се случва в последните дни на октомври и привлича вниманието на анализаторите, заради необичайно високия брой на търгуваните акции, както и факта, че ги продава лично Браян Кързанич. По този начин шефът на Intel остава с "едва" 250 хил. акции.

 

Тази стойност не е случайнa, тъй като покрива минималния праг на притежание описан в договора на главния изпълнителен директор на Intel. След като новината за новите заплахи бе публикувана в интернет това се отрази негативно и доведе до спад с 3% в акциите на Intel. Действията на Браян Кързанич са нетипични за хора, които заемат толкова високи постове и могат дори да предизвикат разследване от Комисията по ценни книжа и борсите в САЩ и със сигурност ще се наложи той да даде обяснение на инвеститорите.

 

Вижте как Intel искат да премахнат кабелите от очилата с виртуална реалност