Дефектната батерия на Galaxy Note 7 накара мнозина да предрекат край на популярната серия фаблети. Противно на очакваният им вече ви информирахме, че Samsung Galaxy Note 8 се разработва с кодовото име Baikal. Компанията няма намерение да спре да произвежда устройства от серията независимо от проблемите с предходния модел. Ако Samsung заложат на същата стратегия от миналите години би могло да очакваме Galaxy Note 8 да бъде представен през втората половина на годината.

 

Интервю на главния изпълнителен директор на технологичното шоу IFA, Янс Хайтекер също е индикация за подобна възможност, предаде AndroidHeadlines. В свое изявление шефа на събитието сподели, че се надява Samsung да го използват, за да покажат за първи път Galaxy Note 8. Дали желанието му ще бъде изпълнено предстои да видим. Тук е момента да отбележим, че Galaxy Note 4 бе последният модел от серията, който бе представен на IFA, което се случи преди три години.

 

Според непотвърдена информация новият фаблет ще използва същите процесори, както Galaxy S8 и Galaxy S8+. Това означава, че на пазара ще се продават версии със Snapdragon 835 и Exynos 8898, които са произведени с 10-нанометрови технологии. Независимо дали ще видим Galaxy Note 8 на IFA, корейският производител планира да има силно присъствие на тазгодишното издание на шоуто. Toва означава, че на IFA 2017 ни очаква премиерата на много нови и интересни устройства от Samsung, които са предназначени за европейския пазар. 

 

Вижте как Samsung Galaxy Note 8 ще има по-добра камера от iPhone 7 Plus