Tърговските санкции на САЩ тепърва ще оказват сериозни негативни последици върху бизнеса на Huawei. Китайският производител е най-силно засегнат от невъзможността да продължи да работи с американските си партньори, както досега. Финансовите измерения на санкциите срещу компанията е трудно да бъдат изчислени. Въпреки това главният изпълнителен директор на Huawei, Рен Зенгфрей изрази какви са неговите очаквания от въведените забрани.

 

В свое изявление шефът на китайския производител сподели, че приходите им ще отчетат спад от порядъка на $30 млрд. Вземайки тази цифра под внимание, Рен Зенгфрей уточни, че компанията ще генерира приходи в размер на приблизително $100 млрд. през настоящата и следващата година. Шефът на Huawei допълни, че китайския производител не е подозирал, че САЩ са в състояние да стартират толкова агресивна кампания срещу тях, съобщава AndroidAuthority.

 

 

Шефът на Huawei сподели, че е останал изненадан от факта, че санкциите са блокирали достъпа им до веригата за доставки на компоненти и отнемане на лиценза за Android. Успоредно с това мерките на американския режим доведоха до изключването на Huawei от редица международни организации. Главният изпълнителен директор на компанията изрази увереност, че независимо от тежките санкции ще успеят да се справят със ситуацията в дългосрочен план.

 

Още от Digital: Google срещу Huawei - защо Android може да се окаже големият губещ