Първото поколение смартфони с гъвкави дисплеи вече е факт, което дължим на иновативни устройства като Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X. Технологията е изключително обещаваща и крие потенциал, който тепърва ще бъде разгърнат от производителите. Със сигурност този дизайн ще бъде водеща тенденция за екосистемата от устройства с Android през 2019г. Потребителите проявяват голям интерес към гъвкавите дисплеи, но засега цената им е твърде висока, което сериозно ограничава продажбите. 

 

Навлизането на нови технологични иновации и конкуренцията между водещите производители на смартфони със сигурност ще ги направи по-достъпни за всички. Тези процеси, обаче изискват време и вероятно още няколко поколения на устройствата, за да се постигне оптималния баланс между дизайн и хардуер. Вече се работи над по-добри технологии за производство на OLED дисплеи, които също ще ускорят навлизането на по-eвтини гъвкави смартфони, предаде AndroidHeadlines. 

 

 

В свое изявление шефът на Huawei, Ричард Ю прогнозира, че ще са нужни "една или две години", за да представят гъвкав смартфон, който струва от порядъка на €1000. Китайският гигант планира внушителен бюджет за разработването на технологията и очакват цената им да достигне до €500, но за това вероятно ще са нужни поне пет години. По всичко личи, че тази иновация може да предизвика следвaщата голяма революция в дизайна на мобилните устройства.

 

Още от Digital: Гъвкавите дисплеи и 5G технологията ще стимулират продажбите на смартфони през 2019г.