Huawei продължават да бъдат един от най-бързоразвиващите се брандове в мобилната индустрия, особено в сферата на смартфоните. Въпреки това компанията търси различни начини, с които да разшири допълнително своето влияние. Китайският производител проявява все по-голям интерес към устройствата с добавена реалност и вече провежда тестове със собствени AR очила. Данните бяха потвърдени от шефа на Huawei, Ричард Ю в изявление за CNBC. 

 

По думите му устройството ще създаде нова ера в развитието на технологията. Добавената реалност е интересна иновация, която комбинира дигитални елементи към реалната среда, която ни заобикаля. Ричард Ю е сигурен, че Huawei има какво да предложи на потребителите и ще успее да изпревари своите конкуренти в индустрията. Шефът на компанията допълни, че официалната премиера на първите им AR очила ще стане факт в следващите две години. 

 

 

Според анализаторитe през тази година ще бъдат продадени около 200 хил. очила с добавена реалност. Тази стойност, обаче ще се увеличи до 21.6 млн. броя през 2022г., което е категорично доказателство, че потребителите тепърва ще проявяват интерес към тези джаджи. Все още е твърде рано да коментираме конкретните технически спецификации на предстоящите AR очила на Huawei. Официалната им премиера вероятно ще стане факт преди края на десетилетието. 

 

Още от Digital: Очаква се бум в продажбите на устройства с виртуална и добавена реалност до 2022г.