Вече ви информирахме как TENAA разкриха финалните технически характеристики на Huawei Mate X. Припомняме ви, че впечатляващия смартфон бе показан за първи път на MWC 2019 през февруари. Тогава видяхме и Samsung Galaxy Fold, който бе изтеглен от пазара заради проблеми с неговия дизайн. Въпреки, че Huawei не са се изправяли пред подобна ситуация все още не са избързали с премиерата на гъвкавия смартфон. Причината е, че се нуждаят от още време, за да предложат уникално мултимедийно изживяване  на потребителите.

 

 

Според непотвърдени данни Huawеi също са променили някои елементи от дизайна на устройството. Компанията има изключително стриктни критерии за високо качество и не би си позволила да представи продукт, който не е готов за масовия потребител. Докато очакваме да разберем кога ще стартират официално продажбите на Mate X разбираме нови детайли за устройството. Китайския журналист Ли Уей срещна шефът на Huawei, Ричард Ю на летище в страната, който носи със себе си обновената версия на смартфона.

 

 

Докато тече краткият има разговор Ли Уей успя да направи няколко снимки на личния смартфон на Ричард Ю. Благодарение на тези кадри можем да добием по-пълна представа как ще изглежда финалния дизайн на Mate X. Прави впечатление включването на четвърти сензор в задната част, който вероятно ще е базиран на Time-Of-Flight (ToF) технологията. Huawei Mate X също така има и покрития от въглеродни нишки, вградени в някои от ключовите компоненти на корпуса.

 

 

Още от Digital: Huawei Mate X - Тест на хардуер, оптимизиран софтуер и интерфейс