Вече ви информирахме, че Huawei Mate 30 Pro е смартфонът с най-добрата камера. Устройството бе представено от компанията въпреки забраната да използва приложенията на Google. Шефът на Huawei, Ричард Ю поддържа мнението, че ситуацията няма да се отрази твърде негативно на продажбите на Huawei Mate 30. В свое изявление той сподели, че очаква доставките на смартфоните да са по-ниски от обикновено в западните държави, но да продължат да  се увеличават със стабилни темпове на китайския пазар.

 

Шефът на компанията е уверен, че серията Huawei Mate 30 ще успее да реализира продажбите на над 20 млн. броя на смартфоните  Ричард Ю дори е още по-оптимистичен и смята, че устройствата могат да преминат и границата от 30 млн. доставки, съобщава AndroidAuthority. Другото голямо предимство е, че гамата включва най-добрия смартфон с поддръжка на 5G технологията досега. Тази иновация допълнително ще провокира интереса на потребителите към новите устройства на Huawei, особено в Китай.

 

 

Tук е момента да отбележим, че само през последното тримесечие Huawei са продали 36.4 млн. смартфона на китайския пазар. Ричард Ю е сигурен, че впечатляващите характеристики на Mate 30 ще превърнат смартфоните в абсолютен хит сред потребителите. През първата половина на годината 31% от световните продажби са регистрирани в Китай и тази тенденция ще се запази в следващите месеци. Времето ще покаже дали Mate 30 може да надмине успеха на Mate 20 серията, която вече отчете над 16 млн. продажби.

 

Още от Digital: Как Huawei може да използва приложенията на Goоgle в смартфоните Мate 30 и Mate 30 Pro въпреки забраната