Huawei вече си поставиха амбициозната цел да изпреварят Samsung и да се превърнат в най-големия производител на смартфони преди края на 2019г. Именно заради това стратегията на компанията предвижда премиерата на много нови модели в различните ценови класове, с които да привлече вниманието на потребителите. Само след няколко седмици ще се проведе и премиерата на Huawei P30 и P30 Pro, които ще имат важно значение за стратегията на Huawei в премиум сегмента. 

 

Шефът на китайският бранд, Ричард Ю публикува снимка в интернет, която потвърждава една от най-интересните характеристики на Huawei P30 Pro. Въпросния кадър представлява нощно изображение на Луната, което е допълнено от текст в долната част "Leica Quad Camera" и името на предстоящи смартфон. Това е най-яркото доказателство, че устройството ще предложи четворна камера в опита си да се конкурира успешно с другите флагмани с Android, които ще видим през 2019г.

 

 

Според непотвърдена информация Huawei P30 Pro ще е един от първите смартфони с новия 38-мегапикселов Sony IMX607 камера сензор. Самите обективи ще са подредени във формата на перископ и ще предложат впечатляващи възможности за оптично приближение на обектите. Huawei P30 Pro се очаква да поддържа ToF технологията и ще е един от най-добрите модели за фотография на пазара през годината. Скоро ще разберем повече за характеристики и цената на смартфона в Европа.

 

Oще от Digital: Huawei P30 Pro и P30 ще бъдaт представени в края на 26 март в Париж