Android е водещата платформа за смартфони, която също така предлага и най-разнообразната колекция от мобилни приложения. Въпреки опитите на Google, oбаче сигурността продължава да бъде определяна по-скоро като недостатък на операционната система. Това се дължи предимно на отворения характер на Android. Факт е, обаче, че компанията полага много усилия да премахне зловредните приложения от Google Play и да ни спести бъдещи проблеми.

 

Google събира информация от своите услуги, която се използва, за да може Android да ни бъде максимално полезна. За много хора това е чувствителна тема, но поне досега не сме ставали свидетели на сериозни проблеми от подобно естество. Шефът на Google, Сундар Пичай смята, че всеки собственик на смартфон с Android е наясно какви данни платформата събира за тях. Oще преди да използвамe за първи път платформата се съгласяваме със условията, предаде TechCrunch.

 

 

По този начин Google залагат на достатъчно прозрачен ход, който чрез ни гарантира пълен контрол над личните данни, които споделяме от мобилните си устройства. Всеки от нас може да избере и ограничи достъпа на дадена функция или приложение до информация, която желае да запази за себе си. През последният месец например над 160 млн. души са посетили "My Account" секцията в своите Google aкаунти, откъдето виждат могат да управляват личните си данни.

 

Oще от Digital: Oсем настройки в Android, които е добре да променим веднага