Водещите производители проявяват все по-голям интерес към SUV автомобилите и това в момента е най-атрактивния сегмент в индустрията. През последната година видяхме много интересни SUV модели на компании като Jaguar, Maserati и Bentley. Прави впечатление отсъствието на Ferrari в тази пазарна ниша. Този фактор принуди много анализатори да спекулират с навлизането на италианския бранд в този сегмент. Плановете на компанията, обаче са коренно различни. 

 

Шефът на Ferrari, Серджо Маркионе официално отхвърли възможността на този етап да видим SUV автомобил на италианския производител, предаде BusinessInsider. В своето изявление той сподели, че всеки е наясно, че ако компанията пусне на пазара подобен модел той ще се продава добре. Маркионе допълни, че не може да си представи Ferrari да предложат на клиентите си SUV, който не предлага динамиката на шофиране, характерна за спортните автомобили италианския производител. 

 

Компанията ще продължи да се придържа към корените си и засега няма да рискува с премиерата на подобен автомобил. Шефът на Ferrari също така очаква продажбите да се увеличат до над 10 хил. броя през 2017г., в сравнение с досегашните 7 хил. автомобила от последните години. Изказването на Маркионе е много любопитно, тъй като всички водещи компании се надпреварват да представят SUV автомобили на пазара. Ferrari изглежда ще заложат на съвсем различна стратегия, за да гарантират максималното качеството на автомобилите си. 

 

Вижте как Ferrari обмислят да се включат в състезанията от Formula E