Шефът на Facebook е разпоредил на мениджърите и най-високопоставените служители на компанията да използват само устройства с Android. По този начин Марк Зукърбърг въвежда забрана за използване на iPhone в офисите на компанията. Решението не е случайно и е провокирано от изказване на главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук. В свое интервю той  критикува начина, по който Facebook съхранява личните данни на потребителите. 

 

Изявлението на Тим Кук бе провокирано от скандала с Cambridge Analytica, който избухна в началото на годината. Сегашната забрана за използване на iPhone, за сметка на смартфони с Android е доказателство, че шефът на Facebook се е засегнал от мнението на своя колега. От TheNewYorkTimes допълват, че шефа на социалната мрежа е аргументирал тази идея с твърдението, че повече хора използват Android, в сравнение с iPhone. 

 

 

Toва е важно, тъй като служителите ще могат да предоставят най-доброто на своите клиенти, които използват най-популярната операционна система за смартфони. Facebook не е единствената компания, окуражаваща своите служители да предпочетат Android пред iPhone. Все пак трябва да отбележим, че забраната важи само за работното време и извън офиса всеки мениджър може да продължи да използва каквото устройство прецени. 

 

Още от Digital: Как Марк Зукърбърг спечели $1.7 млрд. от Instagram за едно денонощие