Facebook са една от най-дискутираните теми в индустрията от началото на 2018г., но не заради нови функции или подготвяни ъпдейти на социалната мрежа. Компанията е обект на разследвания от регулаторните органи на ЕС и стана няколко пъти жертва на хакери. Facebook предизвикаха и доста негативни коментари свързани със Cambridge Analytica скандала, при който консултантска фирма е имала достъп до личните данни на милиони потребители. Всичко това се случва в разгара на президентските избори в САЩ. 

 

Ситуацията се задълбочи, a някои акционери дори поискаха Марк Зукърбърг да поеме персонално отговорност за тези случаи и да хвърли оставка като председател на борда на директорите. Шефът на компанията, обаче няма никакво намерение да се поддаде на напрежението и скептицизма сред част от инвеститорите. В свое изявление Марк Зукърбъг отговори на въпрос дали смята да се оттегли от поста на председател на социалната мрежа с твърдението, че това не влиза в плановетe му, съобщава CNet.

 

 

Марк Зукъбърг  не приема всички обвинения и допълни, че той управлява компанията и е отговорен за всичко, което се случва с Facebook. Въпреки това не мисли, че оставката му ще отстрани проблемите, пред които е изправена социалната мрежа. Той сподели още, че неговата роля дори оказва изключително позитивно влияние над Facebook. Главният оперативен директор, Шерил Сандберг също ще продължи да заема своя пост и да бъде водещ фактор в компанията, както досега.

 

Oще от Digital: Шефът на Facebook забрани на топ мениджърите на компанията да използват iPhone