В момента дисплеите заобикалят почти всеки човек: телевизор, монитор, лаптоп, смартфон, таблет. Според Марк Зукърбърг толкова много дисплеи не са нужни и могат да се заменят с умни очила, съобщава BusinessInsider.

 

По време на конференцията F8 на Facebook, Зукърбърг представи своята дългосрочна визия за развитието на технологиите. Според него умни очила с добавена реалност могат съвсем ефективно да заменят повечето дисплеи около човека.

 

„Всички знаем, че искаме това. Всички искаме очила или контактни лещи, които да изглеждат и да се усещат нормално, но да добавят всякакв информация и дигитални обекти върху физическия свят”, обяви Марк Зукърбърг. Според него това ще даде не само повече възможности на хората, но и ще им спести средства.

 

Той даде за пример, че с подобни очила потребителят може да си спести $500 за телевизор и да гледа телевизия чрез добавена реалност и приложениеза $1. Зукърбърг не каза директно, че Facebook работи по такива очила. Той обаче казва, че компанията му работи по софтуера, който да се използва от подобни устройства и очаква в не толкова далечно бъдеще те да са особено популярни и дори да изместят мобилния телефон като основно и предпочитано устройство от потребителите.

 

Още от Digital: Facebook представи платформата Camera Effects с добавена реалност