Съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook, Марк Зукърбърг продължава да увеличава своето финансово благосъстояние. Шефът на социалната мрежа вече притежава $81.6 млрд., което го превръща в третия най-богат човек на планетата. За да го направи Марк Зукърбърг изпреварва известния инвеститор, бизнесмен и филантроп, Уорън Бъфет от тази позиция. Това определено е личен успех за шефа на Facebook с оглед скандалите около компанията през последните месеци. 

 

По всичко личи, че негативното обществено мнение не се е отразило на финансовото състояние на един от най-влиятелните хора в света на технологиите. Maрк Зукърбърг попадна в списъка с тримата най-богати хора на планетата, след като акциите на Facebook отчетоха поредния ръст от 2.4% и му осигуриха минимална разлика пред Уорън Бъфет, предаде Huffingtonpost. С тази промяна челните места с най-богати хора в света са окупирани от шефовете на три от най-големите компании в IT сектора. 

 

 

Джеф Безос е едноличен лидер, тъй като благосъстоянието му възлиза на $144 милиард и е следван от Бил Гейтс, който притежава малко над $95.3 млрд. От Bloomberg допълват, че за първи път трима души от света на технологиите заемат едновременно първите три места в престижната класация. Времето ще покаже колко дълго време ще се запази тази ситуация или скоро другите крупни предприемачи и бизнесмени ще попаднат обратно на върха в листата за най-богатите хора.

 

Oще от Digital: Шефът на Facebook разкри, че може да направи социалната мрежа платена