Еricsson продължава да бъде най-голямата шведска технологична компания, която полага много усилия, за да се адаптира към бързо променящата се обстановка в индустрията. Сега разбираме, че главния изпълнителен директор на този бранд Ханс Вестберг е взел решение да се оттегли от своя пост и да напусне Еricsson, информира PhoneArena. Основната причина за това е, че е настъпил момента, в който компанията се нуждае от друг човек, който да я поведе към следващата ера в нейната еволюция.

 

Според информацията за главен изпълнителен директор временно ще бъде назначен Ян Фрикхамар, който досега бе главния финансист на Ericsson и тази ситуация ще се запази, докато не бъде избран подходящ наследник на неговия пост. Тук е момента да отбележим, че Вестберг стана част от шведския производител още преди 25 години и в периода между 2003г.-2007г. ръководеше неговия Global Division отдел. Огромният му принос за развитието на компанията постепенно го превърна в най-подходящият кандидат, който да поеме управлението на компанията и той изпълняваше тази длъжност почти шест години.

 

Независимо от проблемите на Ericsson той успя да допринесе за нейните печалби в продължение на няколко поредни тримесечия, но този процес се обърна след месец април миналата година. Вероятно и това е причината Вестберг да вземе трудното решение да напусне компанията и да проправи път на друг човек, който да ѝ позволи да бъде успешен бранд в индустрията. Ще е много интересно да разберем кой ще бъде новият главен изпълнителен директор на Ericsson, както и колко време ще е необходимо той да бъде избран и одобрен от борда на директорите.

 

Вижте какво трябва да знаем за 5G мобилните мрежи