Създателите на популярната антивирусна програма официално потвърдиха, че дългогодишния главен изпълнителен директор Винс Стеклер ще напусне Аvast. Изненадващото изявление става факт след като компанията обяви по-ниски от очакваните приходи за изминалата година. Това са първите подобни финансови резултати за Avast след излизането на борсата през миналата година. Вече е избран и заместника на Винс Стеклер, който ще продължи да ръководи компанията след оттеглянето му. 

 

Според информацията на Reuters бъдещият главен изпълнителен директор на Avast ще се казва Ондрей Вълчек, който сега е президент на Consumer Business дивизията. Мнозина определят сегашният шеф като архитекта на антивирусния софтуер, тъй като има основна роля Аvast да се превърне от компания за $20 млн. в бранд с годишни приходи от над $800 млн. В последните десет години с много усилия Винс Стеклер успя да превърне Avast в един от глобалните лидери в сферата на киберсигурността.

 

 

Данните разкриват, че той ще се оттегли от своя пост на 30 юни, но в продължение на година ще продължи да бъде съветник на компанията. В същото време Ондрей Вълчек е един от най-старите служители, тъй като постъпва на работа още през 1995г. През годините е доказал многократно своите умения и богат опит, като именно това съчетание е причината да бъде избран за нов главен изпълнителен директор на Avast. Времето ще покаже дали това е оптималната кандидатура за този пост.

 

Oще от Digital: Четири антивирусни програми, които използват изкуствен интелект, за да защитят компютъра ви