Само преди няколко месеца ви информирахме, че шефът на Amazon e вторият най-богат човек в света. В продължение на дълго време Бил Гейтс можеше да се похвали с най-голямото благосъстояние в глобален мащаб. Това не пречи на Джеф Безос да продължава да е едно от най-влиятелните имена в индустрията и по свой начин да допринася за иновациите в света на технологиите. Последните данни на Mashable разкриват, че шефът на Amazon вече разполага с $90 млрд.

 

Сума, която е достатъчна Джеф Безос за първи път да изпревари Бил Гейтс и да се превърне в най-богатата личност на планетата. Личният капитал на шефа на Amazon е повече от брутния вътрешен продукт на много държави. Едва ли има по-добър пример за успешния бизнес модел на притежаваната от него компания и нейното влияние в световен мащаб. Историята на Amazon стартира в края на 90-те години на миналия век като уеб сайт за продажба на книги.

 

Днес едва ли има нещо, което да не може да купите oнлайн от Amazon. Компанията също така предлага облачно базирани сървъри на своите клиенти и вече представи няколко хардуерни продукта. По всичко личи, че амбициите на Джеф Безос са мащабни и са причината Amazon да бъдат толкова популярно име сред потребителите. Въпрос на време е да разберем колко време шефът на компанията ще продължи да е най-богатия човек на планетата.

 

Вижте как Бил Гейтс може да е първият трилионер в света през 2042г.