Джак Ма официално се оттегли от позицията си на председател на борда на директорите на Alibaba. Желанието на най-важния човек в компанията да прекрати ежедневната си работа бе обявена преди месеци. За в бъдеще Alibaba ще бъдат управлявани от Даниел Занг, който ще има пълен контрол над ръководството на бизнес операциите. Все пак Джак Ма ще продължи да бъде част от борда на директорите.

 

Тази позиция ще се изпълнява от него до следващото годишно събрание на Alibaba, което ще стане факт през следващата година. Джак Ма също така остава доживотен партньор на Alibaba Partnership -група съставена от бивши високопоставени служители на Alibaba Group. Дългогодишният шеф на компанията се надява оттеглянето му да не се отрази негативно на дългосрочните им бизнес планове, съобщава TechCrunch.

 

 

Припомняме ви, че Джак Ма се оттегли от поста на главен изпълнителен директор още през 2013г., след което бе наследен от Джонатан Лу. Само две години по-късно главният оперативен директор Даниел Занг го наследи на тази ключова позиция. Именно заради това не е изненадващо, че за в бъдеще той ще бъде и председател на борда на директорите и ще се превърна в основен фактора за развитието на Alibaba.

 

Още от Digital: Alibaba купува 14% дял от китайската куриерска фирма STO Express за $693 млн.