Софтуерните технологии превърнаха разпознаването на песните, които слушаме в максимално лесна задача. Shazam е най-популярното приложение за тази цел, което обеща за секунди да идентифицира парчетата, които слушате. След придобиването от Apple, което се случи преди три години компанията работи активно за подобряване на възможностите на приложението.

Устройствата с iOS получават първи новите актуализации, които след това се интегрират и към версията за Android. Един от приоритетите за Apple при разработката на Shazam е да се подобри още повече ефективността при идентифициране на парчета. Според 9to5mac вече е наличен ъпдейт, който oптимизира алгоритмите, с които работи Shazam.

 

 

Инсталирането на Shazam Version 15.0 за устройствата с iOS ще позволи приложението да търси по-дълго за съвпадение в своята база данни. Това е практично решение за ситуациите, когато Shazam не успява да разпознае песента още в първите няколко секунди.

Последният голям ъпдейт бе представен през септември и променя визията на страницата с офлайн резултати. Настоящият ъпдейт е с големина от 34.2 мегабайта и е оптимизиран за устройства с iOS 13 и iPadOS 13.0, както и по-високи версии на операционните системи.

Аpple вероятно ще оптимизират подобренията и за Android.

 

Още от Digital: Знаете ли, че: Shazam разпознава 1 млрд. песни месечно