Смартфоните с OLED дисплеи предлагат по-високо качество и закономерно са по-скъпи от конкурентните модели заради технологията, която използват. В момента Samsung са глобален лидер в производството на OLED панели за мобилни устройства, тъй като генерират над 90% от доставките им. Другият корейския гигант LG разполага с около 7.7% дял в този сегмент. Много скоро към тях ще се присъедини още един бранд, който не крие амбициите си да стане по-влиятелно име в индустрията. 

 

В случая става въпрос за Sharp, които вече предлагат собствена серия от смартфони с името Aquos и са оборудвани с OLED дисплеи. Компанията дори официално потвърди, че още през юни са започнали масовото производство на нова генерация OLED панели и планират да увеличат капацитета на своите съоръжения до края на годината. Плановете предвиждат първите смартфони с предстоящата серия дисплеи на Sharp да са достъпни за потребителите през четвъртото тримесечие на 2018г., предаде Digitimes.

 

 

Първоначално ще се използват производствените съоръжения, които се използват от SaKai Display Products (SDP). В същото време Sharp имат богат опит в създаването на висококачествени технологични продукти в различни пазарни ниши. Новото поколение OLED дисплеи може да се използва от бъдещите им смартфони, но и да се превърне в допълнителен източник на приходи. Sharp искат да ги лицензират и продават на другитете производители в индустрията, за да се опитат да разширят влиянието си в пазара на смартфони.

 

Още от Digital: Каква е разликата между OLED дисплеите на смартфоните и телевизорите