Аpple искат да използват дисплеи с OLED технологията в своите бъдещи смартфони. Компанията вече е започнала преговори със Sharp, за да си гарантира достатъчно количество панели, които да отговорят на високото търсене към iPhone. Японският производител вече разкри плановете си да инвестира $566 млн., за да увеличи производствения капацитет на своите OLED фабрики. Причината за това финансиране е именно евентуална сделка с Apple, информира iClarified. 

 

Най-важните предимства на дисплеите с OLED технологията са свързани с по-ярките цветове и с по-ниската консумация на енергия. Инвестицията на Sharp е свързана с нейните производствени съоръжения, които са разположени в Мие и Осака, Япония. Ако всичко върви по план тези фабрики трябва да работят на пълен капацитет преди юни 2018г. Информацията за предстоящото сътрудничество между двете компании увеличи с 2.2% стойността на акциите на Sharp. 

 

Трябва да отбележим, че първите смартфони на Apple с OLED технологията едва ли ще се появят на пазара преди втората половина на 2018г. Все пак интереса на компанията към тези панели е поредното доказателство за предимствата на тази технология. През следващата година се навършват 10 години от премиерата на първия iPhone. Аpple се очаква да променят радикално дизайна на следващия си смартфон от висок клас. Въпрос на време е да разберем дали наследника на iPhone 7 ще има OLED дисплей.

 

Вижте как до 2020г. повечето смартфони ще имат ОLED дисплеи